3 bodycups + 2 facial cups & skin brush


34.95

Cellulitis, ook bekend als ‘sinaasappelhuid’, ontstaat door zwelling en verkleving van afvalstoffen in het onderhuidse bindweefsel. Dutch Skincare heeft body cups ontwikkeld om cellulitis te verminderen, maar consistent gebruik en aandacht voor voeding en levensstijl zijn essentieel voor optimale resultaten.

  • Vermindert cellulitis
  • Vet en vocht worden beter door het lichaam afgevoerd
  • Stimulering van de doorbloeding
  • Betere toevoer van zuurstofrijk bloed
  • Verbeterde opname van voedingstoffen
  • Het lichaam voelt ontspannen aan

Beschrijving

Zwelling en verkleving door ophoping van afvalstoffen in de onderhuidse bindweefsel wordt cellulitis genoemd, onder de meeste beter bekend als de ‘sinaasappelhuid’. Genetische aanleg, disbalans van de hormonen en eetpatronen zijn onder andere factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van cellulitis.

Ongeveer 90 tot 95% van de vrouwen krijgt hiermee te maken. De ernst wordt gekwalificeerd in 4 gradaties, waarbij 0 geen cellulite waarneembaar is en 3 diepe deuken en hobbels zichtbaar zijn in alle houdingen. De meeste vrouwen ervaren cellulitis als zeer vervelend. Dutch Skincare heeft body cups ontwikkeld om deze cellulitis tegen te gaan. Het is daarbij wel belangrijk om de body cups regelmatig te gebruiken en om jouw eetpatroon en levensstijl eens goed onder de loep te nemen. 

· Product gebruiksaanwijzing 

· Product gebruiksaanwijzing 

· Product gebruiksaanwijzing 

· Product gebruiksaanwijzing 

· Product gebruiksaanwijzing 

Cupping voor cellulitis dient consequent te gebeuren voor het behoudt en bevorderen van het effect. De combinatie van sporten, gezonde leefstijl en het gebruik van de cups geven het beste resultaat voor een cellulitevrij lichaam. Voer de massage om de dag uit voor 8 Ă  10 minuten op de cellulitis zone. De eerste keren kan de cuppingmassage pijnlijk aanvoelen, een jeukend gevoel geven en soms zelfs blauwe plekken veroorzaken. Maak je geen zorgen, de blauwe plekken verdwijnen na een paar dagen. Hoe meer afvalstoffen worden afgevoerd hoe minder pijnlijk de massage zal worden. Dit betekent dat de doorbloeding al verbeterd is. De massage kan na het behaalde resultaat afgebouwd worden naar 2 Ă  3 keer in de week.

FAQ Body & Facial cups

Hoe lang mag ik de cups maximaal op Ă©Ă©n plek gebruiken?

Het is belangrijk om de cup niet langer dan 15 minuten op dezelfde plek te laten zitten. Als je de cups langer laat zitten, loop je het risico op blaarvorming.

Ik heb blauwe plekken op mijn gezicht gekregen na het cuppen. Wat kan ik hiertegen doen?

Het is niet ongebruikelijk dat je in het begin sneller blauwe plekken kunt krijgen bij gebruik van de cups. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je niet te hard op de cups drukt. Hoe harder je de cup indrukt, hoe sterker de zuigkracht van de cup wordt. Na een aantal dagen raakt je huid gewend aan de cupping en kun je steviger cuppen zonder dat je blauwe plakken krijgt.

Welke producten kan ik gebruiken voor het cuppen?

Als je jouw gezicht gaat cuppen, is het belangrijk om te denken aan de juiste producten. Je kunt bijvoorbeeld een wasgel of gezichtsmelk gebruiken, samen met dag- of nachtcrème, een serum of een gezichtsolie. Als je een vettige huid hebt, raden we het af om een gezichtsolie te gebruiken tijdens het cuppen. Voor het lichaam kun je een bodylotion, anti-cellulitis crème of lichaamsolie gebruiken. Als je onder de douche wilt cuppen, kun je het beste een lichaamszeepje of doucheolie gebruiken.

De cups op mijn benen doen erg veel pijn. Hoe kan ik de pijn verminderen?

In het begin kan het cuppen inderdaad erg pijnlijk zijn. Dit komt door alle afvalstoffen die opgehoopt zitten in die gebieden. Hoe vaker je de cups gebruikt, hoe minder pijn het met de tijd zal doen. Je kunt ervoor kiezen om in het begin onder de douche te cuppen. Door de warmte van het water komt de doorbloeding al op gang, dit zorgt ervoor dat het weefsel al wat soepeler wordt en hierdoor voelt het cuppen al gelijk aangenamer. Hierbij is wel het advies om ook onder de douche gebruik te maken van een zeep of douche olie.

Kan mijn huid gaan hangen door het cuppen?

Nee, zeker niet. Integendeel, cuppen stimuleert namelijk onderhuidse eiwitten die voor huidversteviging zorgen en het verouderingsproces juist vertraagd. Cup  zoveel mogelijk richting de aangewezen richtingen in de bijgeleverde folder om het cupping-proces te optimaliseren.

Ik gebruik de cups nu een aantal dagen, maar ik heb het idee dat mijn puistjes erger worden. Hoe kan dit?

Door het gebruik van cupping kan het voorkomen dat diepere ontstekingen naar de oppervlakte komen. Dit kan lijken alsof er meer puistjes ontstaan, terwijl deze onzuiverheden er al zaten maar dieper in de huid. Door regelmatig te scrubben en te cuppen, kunnen de puistjes uit de huid worden gehaald. Hierdoor zul je merken dat er uiteindelijk minder puistjes en onzuiverheden ontstaan, dankzij de verbeterde doorbloeding en afvoer van afvalstoffen. Daarnaast wordt de talgproductie genormaliseerd, wat verdere onzuiverheden helpt voorkomen. Het kan even doorzetten zijn, maar het resultaat is de moeite waard: een zuivere en schone huid.

Ik heb een blauwe plek/bloeduitstorting op mijn lichaam/gezicht door het cuppen. Kan ik hier iets tegen doen? En mag ik nog wel cuppen?

Tijdens het cuppen wordt de huid omhoog getild, waardoor afvalstoffen worden afgevoerd. Het vrijkomen van deze afvalstoffen kan leiden tot bloedpuntjes of blauwe plekken op de huid, ook wel bekend als een ‘cupping kiss’. Dit is een normaal proces en vereist geen zorg, maar het is belangrijk om te stoppen met cuppen als dit op het gezicht optreedt en te wachten tot het verdwijnt. Het lichaam heeft namelijk tijd nodig om de afvalstoffen af te voeren, wat meestal 1-3 dagen duurt. Om blauwe plekken of bloeduitstortingen te voorkomen, is het aan te raden om sneller over het gezicht te glijden met de cup, meer tussenstof te gebruiken en de cups rustig te laten loskomen van de huid (niet trekken). Statisch cuppen op het gezicht wordt daarom afgeraden. Blauwe plekken of bloeduitstortingen op het lichaam worden meestal pas een dag later zichtbaar en zijn eveneens een normaal proces dat bij herhaling van het cuppen steeds minder zal voorkomen. Je kunt gerust doorgaan met cuppen, maar probeer blauwe plekken of bloeduitstortingen zoveel mogelijk te vermijden.

Kunnen de cups gewassen worden in de vaatwasser?

Ja, dit kan! De cups kunnen tot 250 graden blootgesteld worden zonder dat de kwaliteit achteruitgaat. We raden je ook aan om de cups regelmatig te wassen en/of te reinigen. Water en een goed zeepje is hierbij al voldoende.

Mijn cups verkleuren en krijgen een bruinige gloed. Hoe komt dit?

Verkleuring van de cup is een natuurlijk proces. De cups zijn gemaakt van hoogwaardige siliconen. Siliconen kunnen na verloop van tijd, onder invloed van zuurstof of UV straling verkleuren (lichtgeel of lichtbruin). Dit is volkomen normaal en de kwaliteit van de cup gaat er gelukkig niet op achteruit. Wil je de verkleuring toch voorkomen? Bewaar dan de cups in het zakje, want dan bescherm je de cups tegen deze stralingen. Verkleurde cups weer mooi krijgen? Stop de cups enkele minuten in een chloor badje, in een bakje met heet water of laat de cups weken in een badje met citroensap. De cups zullen zeker enkele tinten lichter worden en afhankelijk van de mate van verkleuring, er weer uit zien als nieuw.

Mag ik cuppen als ik zwanger ben?

Je mag jouw lichaam absoluut niet cuppen als je zwanger bent, omdat het niet bekend is wat dit doet voor jouw ongeboren baby. Intensieve stimulering van het lichaam zouden namelijk weeën kunnen opwekken. Het gelaat mag wel tijdens de zwagerschap gecupt worden.

Mijn huid voelt warm aan en is rood na het cuppen?

Dit is een normale reactie van de huid, de doorbloeding wordt verhoogt waardoor je dit voelt en/of zelfs ziet.

Ik heb een vettige huid, wat kan ik het best gebruiken bij het cuppen?

Bij een vette huid wordt het afgeraden om olie te gebruiken, omdat de huid van nature al vettig is. We raden aan om een reiniger, een hydraterend masker of een serum te gebruiken. Een kleimasker is ideaal om te cuppen bij een vette huid. Let op: het masker droogt snel uit. Houd het masker vochtig door je gezicht tussen het cuppen door te besproeien met (rozen)water.

Ik heb een gezichtsbehandeling gehad, mag ik alsnog cuppen?

Heb je een intensieve behandeling gehad, zoals microneedling, een medische peeling of een laserbehandeling? Dan kun je na ongeveer 7 tot 10 dagen beginnen met cuppen. Let op: doe dit altijd in overleg met onze huidtherapeut. Gebruik eventueel een dermaroller (met een naaldlengte van maximaal 0,5 millimeter) om te controleren of cuppen alweer mogelijk is. Rol met de dermaroller over het gezicht en als er geen bloed vrijkomt, kun je de volgende dag veilig de cups gebruiken.

Is het verstandig om in de zomer ook de cups te gebruiken?

We adviseren om de huid in de zomermaanden goed in te smeren met een SPF crème, minimaal SPF 30. Cuppen zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen. Gezien je in de zomermaanden meer vocht verliest, adviseren wij om voor en na het cuppen extra water te drinken. Warmte zorgt tevens voor vaatverwijding, waardoor de huid mogelijk gevoeliger kan reageren en/of eerder puntbloedinkjes kan veroorzaken. Hier kun je rekening mee houden door meer tussenstof te gebruiken en voorzichtiger te cuppen. Het wordt sterk afgeraden om te cuppen over een (door zon) verbrande huid.

Waarom zou je voor Dutch Skincare kiezen?

Originele 2-in-1 roller:

De 2-in-1 roller heeft een compacte samenstelling, waardoor het gemakkelijker is om beide kanten te gebruiken. De ‘Jade steen’ staat bekend om het balancerende effect, terwijl de andere kant van de roller gemaakt is van germanium poeder, dat een antioxiderend effect heeft.

  • Garantie: Niet tevreden? Geld terug, inclusief verzendkosten!

  • Supersnelle verzending: Plaats je bestelling vĂ³Ă³r 23:30 uur en wij versturen je bestelling dezelfde dag.

  • Geen zorgen: Onze uitgebreide handleiding helpt je altijd op weg.
  • Topbeoordeling: Met een score van 9,5, beoordeeld door onze tevreden gebruikers.

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “3 bodycups + 2 facial cups & skin brush
” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *